header
GRO_Su
slika_za_sajt

FUNKCIONERI LSV U POSETI LJUTOVU: MORA BITI VIŠE VOJVOĐANA U BEOGRADU!

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, Bojan Kostreš, i član pokrajinskog skupštinskog Odbora za poljoprivredu i poslanik u Skupštini APV, Miloš Šibul, u sklopu predizborne kampanje su u ponedeljak 17. februara posetili Ljutovo. Na tribini održanoj u prostorijama Udruženja proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička peščara” bilo je reči o neophodnosti promene Ustava ali i celokupnog društvenog sistema, kao i temama vezanim za poljoprivredu koja predstavlja osnovnu privrednu delatnost u ovom mestu.
-Sistem političkih vrednosti koji smo mi imali i za koji smo se zalagali i zbog kojeg smo bili nazivani izdajnicima, stranim plaćenicima, separatistima, danas je sasvim normalan - rekao je tom prilikom Bojan Kostreš, dodajući da je „Liga verna svojim principima već više od 20 godina a da su oni koji su dobili izbore na antievropskoj retorici počeli da sprovode evropsku politiku, da se zalažu za toleranciju, za ljudska prava, što je sve pozitivno i govori o promeni naše političke scene.“

Kostreš je izjavio kako će u narednih nekoliko godina sigurno doći do promene Ustava Srbije, koji treba da bude usklađen sa evropskim standardima i da tu treba tražiti šansu za postavljanje stvarnih temelja autonomije Vojvodine.
-Pravi način postavljanja autonomije jeste da ljudi koji ovde žive odlučuju o novcu koji se ovde zaradi. Ne znam kako će oni u Beogradu znati kako vi treba da raspolažete vašim zarađenim novcem. Dobri smo da radimo, dobri smo da stvaramo, a nismo dobri da trošimo, to zna neko bolje od nas - rekao je Kostreš.

Miloš Šibul, pokrajinski poslanik i član pokrajinskog skupštinskog Odbora za poljoprivredu, naveo je da će uskoro Fond za razvoj poljoprivrede APV raspisati konkurse za dodelu vrlo povoljnih kredita za podizanje staklenika, plastenika, za navodnjavanje, ovčarstvo, kozarstvo, pčelarsto kao i kredite za silose i podna skladišta.
-Takođe, insistiraćemo na tome da se konačno izradi jedna valjana strategija za poljoprivredu u čije pisanje treba da budu uključeni i ekonomsti i agronomi i sami poljoprivrednici i da se više ne dešava da svaka nova Vlada menja poljoprivrednu politiku - zaključio je Šibul.Galerija