header
GRO_Su
cantavir

GRADSKI ODBOR LSV-a NA TRIBINI U BAJMOKU U VOJVODINI SU SVI JEDNAKI BEZ OBZIRA NA POREKLO

SUBOTICA – Liga socijaldemokrata Vojvodine je stranka koja se od osnivanja već 22 godine zalaže za iste stvari – istakao je Bojan Kostreš, zamenik predsednika stranke, na tribini koja je u petak, 23. marta, održana u Bajmoku.

-Ono što je u suštini veoma važno za LSV i za nas ovde u Vojvodini, jesu dve osnovne stvari: u Vojvodini su svi jednaki bez obzira na veru, naciju, poreklo, na to kada su i odakle došli. I druga stvar koja je za LSV više nego važna jeste to da novac koji se zaradi u Vojvodini mora da ostane u Vojvodini. To je suština postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine, to je suština svih naših poruka koje šaljemo građanima i građankama Vojvodine – rekao je Kostreš.

Veljko Vojnić, predsednik Gradskog odbora LSV-a, istakao je da su ovoj stranci svi nudili predizborne koalicije na lokalnom nivou, ali da će ona na izbore izaći samostalno. S kim će, s druge strane, uspostaviti saradnju nakon 6. maja, zavisi od prihvatanja principa za koja se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže.

-Svako treba da odlučuje o vlastitim sredstvima i ima pravo da odlučuje o svojoj sudbini. Mi ćemo tražiti da se poštuju ovi naši principi, i zato molimo sugrađane da nam 6. maja daju što veće poverenje kako bismo imali u pregovorima veću težinu i snagu da ovo za šta se zalažemo i ostvarimo – naglasio je Vojnić.

U sklopu tekućih izbornih aktivnosti, Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je dosad seriju tribina koje su se, osim u Bajmoku, održale i na Paliću, u Čantaviru i Đurđinu. Na njima je predstavljen program LSV-a u svim bitnijim segmentima, kao i kandidati za pokrajinske poslanike po većinskom sistemu – Tibor Murenji, Dragan Andrić, Goran Kamber i Mirana Dmitrović.


Galerija