header
GRO_Su
kzm

GRADSKI ODBOR LSV-A SAMOSTALNO NA LOKALNE IZBORE

Na konferenciji za medije koja je održana u ponedeljak, 2. aprila, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zvanično je objavio početak kampanje za izbore na lokalu, koji će se održati 6. maja paralelno sa izborima za pokrajinske i republičke poslanike.

-Često smo dobijali pitanje kako ćemo nastupati na lokalnim izborima. Na osnovu liste kanidata za odbornike u Skupštini grada Subotice koju smo predali 22. marta, može se videti da izlazimo samostalno. Da je to pravi potez, potvrdili su na terenu i naši sugrađani koji u potpunosti podržavaju ovu odluku – istakao je Veljko Vojnić, predsednik gradske organizacije LSV-a.

Lista pod nazivom „Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak“ nalazi se na rednom broju 6, a svojim potpisom podržalo je 2.250 Subotičana.

-Naša lista ima 67 kandidata za odbornike. Takvu potpunu listu su osim LSV-a predali jedino koalicija okupljena oko DS-a i SVM. Takođe, ispoštovan je princip rodne ravnopravnosti, budući da su žene nosioci više od 40 posto kandidatura, iako je zakonski minimum 30 posto. Na listi se nalazi i izvestan broj nestranačkih ličnosti koje je predložila Matica Bunjevaca, a s kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine ima potpisan sporazum o davanju podrške na predstojećim izborima – istakao je Vojnić.

Program Lige socijaldemokrata Vojvodine na lokalu već je dobro poznat svim Subotičanima i Subotičankama. Dve ključne tačke na kojima on počiva su ravnomerni razvoj svih delova grada kroz proces decentralizacije, te snažna podrška lokalne samouprave malim i srednjim preduzećima i naročito poljoprivrednim proizvođačima.

-Liga do sada nije bili u prilici da nešto značajnije uradi za grad jer prosto nismo bili deo vlasti. Ali, zato smo se trudili da obezbedimo sredstva za Suboticu kroz pokrajinske institucije i fondove. Na taj način je urađeno mnogo na polju vodosnabdevanja i uređenja atarskih puteva – rekao je Vojnić, dodajući da čelnici Lige socijaldemokrata Vojvodine u takvim prilikama nisu posezali za slikanjem. Jer, unapređenje kvaliteta življenja LSV vidi kao obavezu, a ne kao sredstvo stranačke promocije.


Galerija