header
GRO_Su
slika_za_sajt

Omladina promovisala kampanju "Zašto je važno biti autonomaš u Vojvodini"

Članovi gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici nastavili su danas promovisanje kampanje „Zašto je dobro biti autonomaš u Vojvodini“. Ovoga puta su na gradskom trgu delili flajere kojima su podsetili sugrađane na stanje koje je vladalo u Vojvodini za vreme Ustava iz 1974. godine kada je Vojvodina uživala punu autonomiju.
„Dok je Vojvodina imala punu autonomiju, naši roditelji su imali posao, a naša braća i sestre nisu prali sudove u inostranstvu.“
Takođe, članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su i svojim vršnjacima poručili da se, za vreme pune autonomije Vojvodine, po završetku školovanja, ostajalo u svom gradu a da se danas na evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje nalazi preko 200.000 mladih ljudi, od kojih skoro 30.000 sa fakultetskom diplomom.
„U vreme pune autonomije, po završetku fakulteta mladi ljudi su tražili posao, a danas traže vizu ili azil.“
Cilj kampanje „Zašto je važno biti autonomaš u Vojvodini“ jeste razjašnjenje politike za koju se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže, a to je najšira moguća autonomija za Vojvodinu koja bi obuhvatila zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast, pravo na imovinu i pravo na izvorne prihode.


Galerija